Reacties

Enkele reacties ten aanzien van het boek, de column, het artikel, de schilderijen of foto’s.

U kunt ook reageren door een mail te sturen naar jacquesjacobs100@gmail.com


Beste Jacques Jacobs,

Met bijzonder veel plezier heb ik uw boek, zacht voor kleuren……, gelezen.

Je leest graag wat herkenbaar is, ook al zijn de nuances in het onderwijsverhaal soms verrassend. Voorbeelden en anekdotes zijn vaak gevaarlijk, omdat ze niet de totale werkelijkheid dekken, maar op deze humoristische en relativerende manier beschreven, raken ze wel de kern van de problematiek. Knap.

Er zijn niet veel boeken die de micro-, meso- en macrostructuur van het Nederlandse onderwijs op zo’n amusante manier beschrijven.

Compliment.

Groet,
Martin Keulen
5-2-2016
voorheen onderwijskundige bij Consent onderwijsbegeleidingsdienst en schrijfpedagoog/auteur. Ook begonnen als onderwijzer, vandaar de herkenbaarheid.


Beste Jacques.

Met veel plezier en interesse heb ik je boek: ‘zacht voor kleuren hard voor vlekken’ gelezen. Eén van de weinige boeken die ik de laatste jaren van a-z heb uitgelezen. Dat is op zich al een compliment voor je, maar zegt misschien meer over mij dan jouw boek. Ik kan me helemaal vinden in de recensies van de onderwijsadviseur, hoofdinspecteur, schoolleider, inspecteur en leerkracht. Dus dat alles hoef ik niet te herhalen. Wel mijn complimenten. Herkenbaarheid, ik ben in 1974 afgestudeerd, humor en zoals je vanuit je persoonlijke visie over een aantal zaken denkt en schrijft spreken me in het bijzonder aan.

Er zijn veel raakvlakken met mijn werk en ik probeer al jaren een aantal van je beschreven adviezen en toekomstvisie in praktijk te brengen. Ik werk als staflid ict bij een stichting van 16 basisscholen waar ik me vooral bezig houd met innovaties en leren in de 21e eeuw. Nogmaals, proficiat met je boek.

Met vr. gr.

Marinus Janssen Steenberg
Programmamanager PO